Sastojci:
- 8 mladih tikvica
- 400 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 50 g tarane
- 5 dl soka od paradajza
- 2 kašike brašna
- 0,5 dl ulja
- mirođija
- so, biber
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Potom dodati mlevenu junetinu i nastaviti sa distanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati taranu i začine po ukusu pa dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Tikvice oguliti, te sredinu izdubiti i izmiksati u blenderu.
6. Unutrašnjost tikvica napuniti pripremljenim filom i zatvoriti kolutovima tikvica.
7. Posebno na malo ulja propržiti brašno, dodati sok od paradajza i malo vode pa kuvati dok se ne zgusne.
8. U sos od paradajza dodati izmiksane tikvice, punjene tikvice, mirođiju i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)