Sastojci:
- 8 mladih tikvica
- 400 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 50 g tarane
- 5 dl soka od paradajza
- 2 kašike brašna
- 0,5 dl ulja
- mirođija
- so, biber
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Potom dodati mlevenu junetinu i nastaviti sa distanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati taranu i začine po ukusu pa dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Tikvice oguliti, te sredinu izdubiti i izmiksati u blenderu.
6. Unutrašnjost tikvica napuniti pripremljenim filom i zatvoriti kolutovima tikvica.
7. Posebno na malo ulja propržiti brašno, dodati sok od paradajza i malo vode pa kuvati dok se ne zgusne.
8. U sos od paradajza dodati izmiksane tikvice, punjene tikvice, mirođiju i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)