Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 350 g krupnih makarona
- 150 g mocarele
- 200 g praške šunke
- 200 g kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- 50 g putera
- 5 dl mleka
- 2 kašike brašna
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
Priprema:
1.Tikvice zajedno sa korom iseći na kolutove, a crni luk sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati tikvice te i njih pržiti dok ne omekšaju.
4. Posebno u šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne.
5. Pripremljen bešamel sjediniti sa makaronama i prženim povrćem, dodati začine po ukusu i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu smese sa makaronama. Prekriti je polovinom listova praške šunke, potom rasporediti tanke kolutove mozarele i posuti polovinom kačkavalja. Isti postupak ponoviti još jednom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne orumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)