Pasticio od tikvica

Pasticio od tikvica

Autor: | 01/06/2014

0

Sastojci:

  • 3 srednje tikvice
  • 350 g krupnih makarona
  • 150 g mocarele
  • 200 g praške šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g putera
  • 5 dl mleka
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina

Priprema:

1.Tikvice zajedno sa korom iseći na kolutove, a crni luk sitno iseckati.

2. Makarone obariti u slanoj vodi pa ih ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati tikvice te i njih pržiti dok ne omekšaju.
4. Posebno u šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne.
5. Pripremljen bešamel sjediniti sa makaronama i prženim povrćem, dodati začine po ukusu i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu smese sa makaronama. Prekriti je polovinom listova praške šunke, potom rasporediti tanke kolutove mozarele i posuti polovinom kačkavalja. Isti postupak ponoviti još jednom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne orumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još