Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 4 paradajza
- 2 crvene paprike
- 2 šargarepe
- 100 g mesnate slanine
- 150 g kačkavalja
- 4 jajeta
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Pileće belo meso, paradajz i papriku iseći na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati slaninu i šargarepu te i njih propržiti. Zatim dodati piletinu i pržiti je dok ne porumeni.
4. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Kada je meso napola dinstano, dodati paradajz i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti smesu od piletine i povrća. Odozgo posuti kačkavaljem i razbiti jaja.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)