Sastojci:
- 800 g mešanog mlevenog mesa
- 150 g mladog sira
- 2 glavice crnog luka
- 5 kašika prezli
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- 2 kašike ulja
- 1 veza zeleni
- 1 dl neutralne pavlake
- juneće supe po potrebi
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Beli luk i glavicu crnog luka što sitnije iseckati.
3. Pripremljenu smesu izručiti na nauljenu radnu površinu. Potom je istanjiti u pravougaonik debljine 1 cm.
4. Duž jedne strane pravougaonika poslagati štapiće mladog sira i urolovati. Tepsiju nauljiti i u nju prebaciti oblikovanu veknu. Peći u rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Posebno iseckati preostali luk i zelen na kockice pa propržiti na malo ulja. Zatim nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe dok povrće ne omekša.
6. Povrće zajedno sa saftom izmiksati. Dodati u njega neutralnu pavlaku, začine po ukusu i promešati.
7. Pečenu veknu iseći na parčad te je kratko prokuvati u pripremljenom sosu od povrća.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)