Sastojci:
- 800 g mešanog mlevenog mesa
- 150 g mladog sira
- 2 glavice crnog luka
- 5 kašika prezli
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- 2 kašike ulja
- 1 veza zeleni
- 1 dl neutralne pavlake
- juneće supe po potrebi
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Beli luk i glavicu crnog luka što sitnije iseckati.
3. Pripremljenu smesu izručiti na nauljenu radnu površinu. Potom je istanjiti u pravougaonik debljine 1 cm.
4. Duž jedne strane pravougaonika poslagati štapiće mladog sira i urolovati. Tepsiju nauljiti i u nju prebaciti oblikovanu veknu. Peći u rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Posebno iseckati preostali luk i zelen na kockice pa propržiti na malo ulja. Zatim nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe dok povrće ne omekša.
6. Povrće zajedno sa saftom izmiksati. Dodati u njega neutralnu pavlaku, začine po ukusu i promešati.
7. Pečenu veknu iseći na parčad te je kratko prokuvati u pripremljenom sosu od povrća.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)