Sastojci:
- 500 g špageta
- 4 dl neutralne pavlake
- 50 g parmezana
- 4 trougla topljenog sira
- 3 mlade tikvice
- 1 šargarepa
- 4 kašike ulja
- bosiljak, so
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Tikvice zajedno sa korom i očišćenu šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Na vrelom ulju propržiti šargarepu, dodati tikvice te i njih propržiti. Potom ih ocediti od suvišne masnoće i začiniti po ukusu.
3. U šerpi sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan i trouglove topljenog sira. Dodati začine po ukusu i kratko prokuvati kako bi se dobila ujednačena smesa.
4. Špagete obariti u slanoj vodi pa ih ocediti od suvišne tečnosti. Potom ih poprskati sa malo ulja kako se ne bi slepile.
5. Pripremljenu testeninu preliti sosom od pavlake, dodati prženo povrće, bosiljak i začine po ukusu i polako promešati varjačom.
6. Gotovo jelo poslužiti dok je još toplo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)