Sastojci:
- 500 g špageta
- 4 dl neutralne pavlake
- 50 g parmezana
- 4 trougla topljenog sira
- 3 mlade tikvice
- 1 šargarepa
- 4 kašike ulja
- bosiljak, so
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Tikvice zajedno sa korom i očišćenu šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Na vrelom ulju propržiti šargarepu, dodati tikvice te i njih propržiti. Potom ih ocediti od suvišne masnoće i začiniti po ukusu.
3. U šerpi sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan i trouglove topljenog sira. Dodati začine po ukusu i kratko prokuvati kako bi se dobila ujednačena smesa.
4. Špagete obariti u slanoj vodi pa ih ocediti od suvišne tečnosti. Potom ih poprskati sa malo ulja kako se ne bi slepile.
5. Pripremljenu testeninu preliti sosom od pavlake, dodati prženo povrće, bosiljak i začine po ukusu i polako promešati varjačom.
6. Gotovo jelo poslužiti dok je još toplo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)