Sastojci:
- 500 g spiralne testenine
- 400 g pelata paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 100 g celera
- 1 crvena paprika
- 50 g parmezana
- 1 kašičica šećera
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni i beli luk što sitnije iseckati, a šargarepu i celer izrendati na krupno rende. Pelat paradajza izgnječiti, a papriku iseći na kockice.
3. Kada je povrće napola dinstano, dodati pelat paradajza i kratko prokuvati.
4. Dinstano povrće sa saftom u kome se kuvalo izmiksati ili ispasirati i vratiti na ringlu. Dodati papriku, začine po ukusu i kuvati dok paprika ne omekša.
5. Pred kraj kuvanja dodati parmezan, začine po ukusu i promešati.
6. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)