Sastojci:
- 4 veće crvene paprike
- 400 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 4 kašike prezli
- 1 jaje
- 1 kašika seckanog peršuna
- 5 dl soka od paradajza
- 0,5 dl ulja
- 2 kašike brašna
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Sjediniti mleveno meso, crni i beli luk, jaje, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati.
4. Pripremljenom smesom napuniti paprike. Zatim ih iseći na prstenove debljine 4 cm.
5. Punjene prstenove od paprika propržiti na vrelom ulju sa obe strane da meso porumeni.
6. Posebno u šerpi na malo ulja propržiti brašno, a potom dodati sok od paradajza i malo vode po potrebi da se dobije ređi sos.
7. U sos dodati pržene, punjene paprike, začine po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok paprike ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)