Đuveč sa gamborima

Đuveč sa gamborima

Autor: | 12/05/2014

0

Sastojci:

  • 400 g očišćenih gambora
  • 180 g tarane
  • 400 g pelata paradajza
  • 2 crvene paprike
  • 1 šargarepa
  • 2 glavice crnog luka
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a šargarepu izrendati na krupno rende. Pelat paradajza izmiksati.

2. Na maslinovom ulju propržiti crni luk, dodati šargarepu i papriku te i njih kratko propržiti.
3. Potom dodati pelat paradajza i dinstati dok povrće napola na omekša.
4. Zatim dodati taranu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok testenina ne nabubri.
5. Na kraju dodati gambore, beli luk u prahu i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok gambori ne omekšaju. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još