Za kore:
- 10 belanaca
- 200 g šećera u prahu
- 300 g kokosa
- 1 vanil-šećer
Za fil:
- 10 žumanaca
- 10 kašika šećera u prahu
- 200 g čokolade
- 250 g putera, rum
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati mešavinu šećera u prahu i vanil- šećera muteći dok se šećer ne otopi.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega polovinu pripremljene smese. Sušiti u zagrejanoj rerni na 150 ˚C 60 min. Od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
4. Pečene kore uzdužno preseći dva puta kako bi se dobilo ukupno 6 kora.
Fil:
1. Posebno sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Potom dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi.
2. Ohlađeni fil od čokolade sjediniti sa umućenim puterom, dodati malo ruma i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Kore premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Filovanu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i dekorisati otopljenom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)