Sastojci:
- 6 većih paradajza
- 150 g ljuspica soje
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 150 g šampinjona
- 80 g kečapa
- 5 dl soka od paradajza
- supe od povrća po potrebi
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Paradajz zaseći pri vrhu a poklopce sačuvati. Zatim pažljivo kašičicom izdubiti unutrašnjost.
3. Ljuspice soje preliti vrelom vodom i ostaviti na nabubre. Potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk i šargarepu pa dodati šampinjone i ljuspice soje te dinstati uz poveremeno dolivanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj dinstanja dodati kečap, začiniti i promešati.
6. Pripremljenim filom napuniti paradajz i preklopiti poklopcima.
7. Posebno sjediniti sok od paradajza sa malo supe od povrća i preručiti u vatrostalnu činiju. U nju poslagati punjeni paradajz. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok paradajz ne omekša.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)