Sastojci:
- 1 patka od 1,3 kg
- 100 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g pačje džigerice
- 50 g mesnate slanine
- 1 zemička
- 1 dl mleka
- 2 čena belog luka
- 2 dl supe od povrća
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
- 50 g putera
- so, biber
Priprema:
1. Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk da porumeni.
2. Potom dodati mesnatu slaninu, džigericu isečenu na kocke i mleveno meso. Doliti malo vode, pa dinstati da tečnost ispari, a meso omekša.
3. Zatim skloniti sa ringle, dodati jaje, sitno seckani beli luk i zemičku (natopljenu i isceđenu od mleka). Sve izmešati i začiniti po ukusu.
4. Gotovim filom napuniti patku te otvor pričvrstiti čačkalicama da fil ne iscuri.
5. Dublju tepsiju nauljiti, staviti u nju punjenu patku, premazati je puterom i zaliti supom. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 *C 60 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)