Sastojci:
- 500 g neočišćenih gambora
- 150 g pirinča
- 1 dl belog vina
- 3 čena belog luka
- 1 veća crvena paprika
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 praziluk
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika margarina
- maslinovo ulje
- mešavina začina
- šafran
Priprema:
1. Pirinač obariti u slanoj vodi sa šafranom, a potom ga procediti od suvišne rečnosti.
3. Praziluk iseći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulje propržiti praziluk i beli luk, a zatim dodati papriku i kukuruz šećerac te i njih kratko propržiti.
5. Potom sipati belo vino, dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe od gambora.
6. Kada povrće omekša, dodati gambore, pirinač, margarin, peršun i začine po ukusu te polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)