Rižoto sa gamborima

Rižoto sa gamborima

Autor: | 05/05/2014

0

Sastojci:

  • 500 g neočišćenih gambora
  • 150 g pirinča
  • 1 dl belog vina
  • 3 čena belog luka
  • 1 veća crvena paprika
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 1 praziluk
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašika margarina
  • maslinovo ulje
  • mešavina začina
  • šafran

Priprema:

1. Pirinač obariti u slanoj vodi sa šafranom, a potom ga procediti od suvišne rečnosti.

2. Gambore zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi pa ih procediti a tečnost od kuvanja sačuvati.
3. Praziluk iseći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulje propržiti praziluk i beli luk, a zatim dodati papriku i kukuruz šećerac te i njih kratko propržiti.
5. Potom sipati belo vino, dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe od gambora.
6. Kada povrće omekša, dodati gambore, pirinač, margarin, peršun i začine po ukusu te polako promešati.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još