Sastojci:
- 1 kg junetine od buta
- 4 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 200 g pelata paradajza
- 1 dl crnog vina
- 50 g sušenog paradajza
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1/2 kašičice kima
- 1/2 kašičice cimeta
- 300 g testenine po želji
- mešavina začina
- 4 kašike ulja
Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk i sušeni paradajz na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Kada je meso napola gotovo, dodati crno vino, izgnječeni pelat paradajza, sušeni paradajz, vinsko sirće i lovorov list. Nastaviti sa dinstanjem dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati kim, cimet i začine po ukusu.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja pa procediti od suvišne tečnosti.
6. Junetinu u aromatičnom sosu poslužiti uz barenu testeninu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)