Za koru:
- 8 belanaca
- 200 g šećera
- 100 g krupno seckanih oraha
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 8 žumanaca
- 150 g šećera
- 3 vanil-šećera
- 5 dl mleka
- 2 kašike brašna
- 100 g čokolade
- 200 g margarina
- 100 g seckanog suvog grožđa
- 1/2 bočice ekstrakta kruške
- 160 g šlaga
- kisele vode po potrebi
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati seckane orahe i brašno te polako promešati. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, šećer, vanil-šećer, mleko i brašno. Zatim kuvati na pari mešajući dok se ne dobije gust fil.
2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i uz neprestano mešanje otopiti.
3. Suvo grožđe natopiti ekstraktom kruške.
4. Ohlađeni fil od žumanaca sjediniti sa omekšalim margarinom i umutiti mikserom. Potom dodati oceđeno suvo grožđe i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Koru premazati pripremljenim filom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)