Sastojci:
- 1 veći svinjski file
- 500 g pilećeg filea
- 4 dl soka od paradajza
- 1 dl belog vina
- 2 dl juneće supe
- 1 veći brokoli
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica seckanog bosiljka
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Svinjski i pileći file uzdužno iseći na trake debljine 2 cm.
3. Pomešati sok od paradajza, belo vino, ulje i juneću supu te dodati pasirani beli luk, bosiljak, začine po ukusu i promešati.
4. U vatrostalnu posudu sipati pripremljenu smesu od paradajza, a zatim u nju poslagati pletenice od mesa da ogreznu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri.
5. Brokoli obariti u slanoj vodi, ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)