Sastojci:
- 400 g mešanih morskih plodova
- 400 g taljatela
- 5 dl neutralne pavlake
- 40 g parmezana
- 3 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- kora od jednog limuna
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Beli luk ispasirati i kratko propržiti na maslinovom ulju. Dodati morske plodove te i njih kratko propržiti.
3. Pred kraj kuvanja dodati parmezan, peršun, rendanu koru limuna i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuvati.
4. Taljatele obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja, a potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
5. Obarene taljatele preliti umakom od morskih plodova.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)