Sastojci:
- 800 g pilećeg belog mesa
- prstohvat praška za pecivo
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- prezli po potrebi
- 200 g mocarele
- 1 dl kisele vode
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- mešavina začina, biber
- 500 g krompira
- 3 dl ulja
Priprema:
1. Pileće belo meso, crni i beli luk iseći na krupnije kocke. Zatim pripremljene sastojke samleti na mašini za mlevenje.
3. Dobijenu masu za pljeskavice ostaviti u frižideru da odmori.
4. Mocarelu iseći na kolutove.
5. Odležalu smesu za pljeskavice podeliti na gomilice. Od svake gomilice mesa nauljenim rukama istanjiti pljeskavicu. Na sredinu svake pljeskavice staviti kolut mocarele, a zatim preklopiti krajeve ka unutra da se spoje.
6. Na vrelo ulje spuštati punjene pljeskavice tako da spojeni krajevi budu okrenuti nadole. Pljeskavice pržiti dok ne porumene.
7. Krompir očistiti i iseći na štapiće te ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz pljeskavice.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)