Sastojci:
- 2 veze blitve
- 120 g ljuspica soje
- 1 glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- 100 g celera
- 70 g pirinča
- 1 dl soka od paradajza
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 1 kašika mirođije
- 1 dl pavlake
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Listove blitve preliti ključalom vodom i ostaviti da omekšaju. Zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
3. Ljuspice soje preliti ključalom vodom i sačekati da nabubre pa ih ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, šargarepu i celer. Dodati pirinač i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Kada pirinač omekša, dodati ljuspice soje, sok od paradajza, mlevenu papriku i začine po ukusu i kratko prokuvati.
6. Na svaki list blitve staviti kašiku fila od soje i zaviti u sarmu.
7. Posebno na ulju propržiti brašno, dodati mirođiju te i nju kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati vodu i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati pavlaku i začine po ukusu.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati sarmice. Preliti ih pripremljenim sosom od mirođije i zapeći.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)