Priprema:
- 4 fileta soma
- 150 g tankih listova slanine
- 30 g suvog grožđa
- 1 glavica crnog luka
- 3 dl neutralne pavlake
- 0,5 dl vermuta
- 40 g putera
- 1 veza vlašca
- 150 g kukuruznog griza
- 1 limun
- ulje
- mešavina začina
Priprema:
1. Filete soma uzdužno preseći napola tako da se od jednog fileta dobiju dve trake.
2. Potom trake od ribe poprskati sokom od limuna, začiniti po ukusu i uvaljati u kukuruzni griz.
3. Oko jedne panirane trake uplesti dva lista slanine (prema uputstvu sa slike).
4. Ovako pripremljenu ribu ispržiti na vrelom ulju, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Posebno na puteru propržiti sitno seckani crni luk, dodati neutralnu pavlaku, vermut i suvo grožđe te kratko prokuvati.
6. Pred kraj kuvanja dodati sitno seckani vlašac, začiniti i promešati.
7. Prženu ribu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)