Sastojci:
- 700 g fileta soma
- 200 g listova slanine
- 2 mlade tikvice
- 150 g mocarele
- 3 dl soka od paradajza
- 1 kašičica seckanog bosiljka
- 1 dl belog vina
- 2 dl supe od povrća
- 1 limun
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Filete soma iseći na krupnije komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
3. Tikvice i mocarelu iseći na kolutove.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju naizmenično ukrug slagati komad ribe, kolut tikvice i mocarele tako da se na krajevima preklapaju. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal i ne popuni činija.
5. Posebno sjediniti sok od paradajza, belo vino, preostalo maslinovo ulje, supu od povrća, bosiljak i začine po ukusu. Preliti preko ribe i povrća da ogreznu.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)