Sastojci:
- 6 većih bataka sa karabatakom
- 200 g krem sira
- 1 kašičica seckanog bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- mešavina začina
- 1 dl soja sosa, so
- 1 kašičica majčine dušice
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 200 g pirinča
Priprema:
1. Karabatake ne odvajati od bataka već ih uzdužno zaseći i pažljivo odvojiti od kostiju tako da sa batacima ostanu jedna celina. Iz bataka ne vaditi kosti.
3. Pripremljenom smesom od sira premazati prostor između mesa i kožure, a potom kožuru vratiti na mesto.
4. Prazninu karabataka napuniti preostalom smesom od sira i pričvrstiti čačkalicama da fil ne iscuri.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nauljiti. Poslagati pripremljene batake i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi, ocediti od suvišne tečnosti i preliti soja sosom. Potom ga poslužiti kao prilog uz pečene batake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)