Sastojci:
- 6 bataka sa karabatakom
- 150 kukuruznih pahuljica
- 3 jajeta
- 150 g brašna
- 600 g krompira
- 200 g majoneza
- 1 limun
- mešavina začina
- ulje
Priprema:
1. Kukuruzne pahuljice samleti u supersecku.
3. Batake začiniti po ukusu, uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u samlevene kukuruzne pahuljice. Spuštati ih u zagrejano ulje i pržiti dok ne porumene. Vaditi na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.
4. Krompire oguliti i iseći na štapiće. Zatim i njih propržiti na vrelom ulju da porumene.
5. Pržene batake poprskati sokom od limuna, preliti ih majonezom i poslužiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)