Za koru:
- 8 belanaca
- 24 kašike šećera
- 3 kašike limunovog soka
- 100 g seckanih oraha
- 100 g rendane čokolade
- rendana kora limuna
Za fil:
- 3 dl soka od ananasa
- 3 dl vode
- 2 pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
- 150 g margarina
- 2 dl slatke pavlake
Ostali sastojci:
- 5 dl slatke pavlake
- 700 g ananasa
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim dodavati kašiku po kašiku šećera i sok od limuna muteći sve vreme.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i posuti pripremljenom mešavinom. Zatim sipati smesu od belanaca i poravnati. Peći u zagrejanoj rerni na 100 ºC dok se kora ne osuši.
4. Pečenu koru uzdužno preseći kako bi se dobile 2 kore.
Fil:
1. U šerpi sjediniti sok od ananasa i 2 dl vode, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti puding od vanile sa preostalom količinom vode pa sipati u ključalu smesu i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati margarin, šlag od slatke pavlake i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru okrenuti tako da seckani sastojci dođu odozgo. Premazati je polovinom fila, posuti sa malo ananasa i premazati polovinom šlaga od slatke pavlake. Posupak filovanja ponoviti još jednom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)