Sastojci:
- 250 g testenine po želji
- 200 g piletine
- 300 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 paprika
- 1 žumance
- 0,5 dl belog vina
- 3 dl soka od paradajza
- 3 dl pileće supe
- prezli po potrebi
- 40 g parmezana
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Testeninu napola obariti u slanoj vodi a zatim je procediti.
3. Od pripremljene smese praviti male kuglice i kratko ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
4. Crni luk i papriku očistiti i iseći na kockice, šampinjone na listove a beli luk što sitnije iseckati.
5. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, zatim dodati papriku te i nju kratko propržiti. Potom dodati šampinjone i nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
6. Posebno sjediniti sok od paradajza, belo vino, pileću supu i parmezan.
7. U odgovarajućoj posudi sjediniti kuglice piletine, testeninu, dinstano povrće i začine po ukusu i polako promešati. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti objedinjene sastojke. Preliti ih smesom od paradajza da ogrezne. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok testenina ne omekša. Po potrebi tokom pečenja dolivati malo vode.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)