Sastojci:
- 2 svinjska filea
- 0,5 dl soja sosa
- 0,5 dl crnog vina
- 1 kašika žutog šećera
- 1 kašika meda
- prstohvat belog luka u prahu
- 2 struka mladog luka
- mešavina začina
- 500 g mladog graška
- ulje, so
Za slatko-kiseli sos:
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 2 kašike vuster sosa
- 2 kašike žutog šećera
- 3 dl soka od paradajza
- 1 kašika gustina
- mešavina začina
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, crno vino, žuti šećer, med, beli luk u prahu, sitno seckani mladi luk i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati pa u njih potopiti filee i ostaviti u frižideru da prenoće. Tokom mirovanja meso povremeno okretati.
2. Odstojalo meso ocediti od marinade i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Zatim postepeno dolivati proceđenu marinadu i dinstati na umerenoj temperaturi dok potopuno ne omekša.
3. Mladi grašak obariti u slanoj vodi.
4. Dinstane filee ostaviti da se prohlade, a potom ih iseći na tanke kolutove, preliti slatko-kiselim sosom i poslužiti uz mladi grašak.
Slatko-kiseli sos:
1. U šerpici sjediniti sok od paradajza, vuster sos, jabukovo sirće, žuti šećer, gustin i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne dobije željena gustina.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)