Sastojci:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 200 g feta sira
- 2 parčeta hleba
- 2 dl mleka
- 2 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 3 dl neutralne pavlake
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika gustina
- pstohvat karija
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Hleb natopiti mlekom, ocediti ga i izdrobiti, a luk sitno iseckati.
3. U dubljoj posudi sjediniti mleveno meso, izdrobljen hleb, luk, jaja, pa dobro izmešati i začiniti po ukusu. Na foliji razviti masu od mlevenog mesa da se dobije pravougaonik debljine 1 cm. Duž jednog kraja mesa rasporediti štapiće feta sira te urolovati. Krajeve mesa dobro slepiti da sir ne iscuri tokom pečenja.
4. Tepsiju nauljiti i u nju staviti rolat od piletine. Premazati ga uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Potom rolat izvaditi iz masnoće i iseći na šnite.
5. Masnoću u kojoj se pekao rolat sipati u teflonski tiganj, razblažiti je sa malo vode, pa dodati pavlaku, gustin, senf i malo karija. Šnite pečenog rolata poslagati u tiganj i ostaviti da se prodinstaju u pripremljenom saftu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)