Sastojci:
- 700 g telećih šnicli od buta
- 100 g prženih badema
- 0,5 dl belog vina
- 1 dl pavlake
- brašna po potrebi
- 1 ravna kašičica senfa
- 4 dl juneće supe
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Teleće šnicle blago istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i premazati tankim slojem senfa.
2. Pržene bademe samleti u prah.
3. Začinjene šnicle uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati bademe, belo vino, pavlaku i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša, a umak dobije željenu gustinu.
5. Dinstane šnicle možete poslužiti uz obareno povrće.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)