Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 150 g boranije
- 1/2 crvene babure paprike
- 180 g ananas iz kompota
- 0,5 dl soja sosa
- 1 kašika meda
- 2 kašike gustina
- 300 g špageta
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
Način pripreme:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Boraniju i crvenu papriku uzdužno iseći na tanje štapiće.
3. Piletinu preliti sa malo soja sosa i promešati pa je ostaviti da odstoji 15 min. Zatim piletinu ocediti i posuti gustinom. Propržiti je u voku na vrelom ulju da porumeni te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk a zatim dodati boraniju i papriku te i njih kratko propržiti. Potom vratiti piletinu, dodati preostali soja sos, med, kockice ananasa, začine po ukusu i sve zajedno kratko propržiti.
5. Na kraju dodati špagete i polako promešati varjačom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)