Piletina s ananasom

Piletina s ananasom

Autor: | 02/02/2014

0

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 150 g boranije
  • 1/2 crvene babure paprike
  • 180 g ananas iz kompota
  • 0,5 dl soja sosa
  • 1 kašika meda
  • 2 kašike gustina
  • 300 g špageta
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina

Način pripreme:

1. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Boraniju i crvenu papriku uzdužno iseći na tanje štapiće.

2. Špagete obariti u slanoj vodi a potom ih ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti sa strane.
3. Piletinu preliti sa malo soja sosa i promešati pa je ostaviti da odstoji 15 min. Zatim piletinu ocediti i posuti gustinom. Propržiti je u voku na vrelom ulju da porumeni te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk a zatim dodati boraniju i papriku te i njih kratko propržiti. Potom vratiti piletinu, dodati preostali soja sos, med, kockice ananasa, začine po ukusu i sve zajedno kratko propržiti.
5. Na kraju dodati špagete i polako promešati varjačom.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još