Sastojci:
- 500 g spiralne testenine
- 50 g parmezana
- 1 plavi patlidžan
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 400 g pelata paradajza
- 1 kašika smeđeg šećera
- 50 g crnih maslina bez koštica
- 4 kašike maslinovog ulja
- origano
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Spiralnu testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja, pa je ocediti.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti šargarepu, crni i beli luk, a zatim dodati plavi patlidžan te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola dinstano, dodati pelat paradajza, masline, šećer i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperature dok svi sastojci ne omekšaju i dobije se fina kremasta smesa.
5. Pred kraj kuvanja umešati parmesan i origano.
6. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)