Sastojci:
- 300 g dimljenog ćurećeg karabataka
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 150 g brokolija
- 150 g karfiola
- 2 kašike pavlake
- 1 limun
- 2 kašike gustina
- 2 dl mleka
- mešavina začina
- ulje
Priprema:
1. Dimljeno meso od ćurećeg karabataka i crni luk iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati dimljeno meso te i njega kratko propržiti. Potom naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi 20 min.
4. Dodati cvetove brokolija i karfiola pa nastaviti sa kuvanjem dok ne omekšaju.
5. Kada svi sastojci omekšaju, dodati začine po ukusu, mešavinu mleka, pavlake i gustina. Nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu dodati sok od limuna.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)