Čorba sa dimljenom ćuretinom

Čorba sa dimljenom ćuretinom

Autor: | 17/01/2014

0

Sastojci:

  • 300 g dimljenog ćurećeg karabataka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 150 g brokolija
  • 150 g karfiola
  • 2 kašike pavlake
  • 1 limun
  • 2 kašike gustina
  • 2 dl mleka
  • mešavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Dimljeno meso od ćurećeg karabataka i crni luk iseći na kockice.

2. Šargarepu izrendati na krupno rende, a karfiol i brokoli iskidati na cvetove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati dimljeno meso te i njega kratko propržiti. Potom naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi 20 min.
4. Dodati cvetove brokolija i karfiola pa nastaviti sa kuvanjem dok ne omekšaju.
5. Kada svi sastojci omekšaju, dodati začine po ukusu, mešavinu mleka, pavlake i gustina. Nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu dodati sok od limuna.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još