Sastojci:
- 2 svinjska filea
- 400 g šampinjona
- 150 g kajmaka
- 40 g senfa
- 1 kašika gustina
- 2 dl neutralne pavlake
- 2 dl juneće supe
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Filee očistiti od masnoće i žilica a zatim ih iseći na parčad, istanjiti tučkom za meso i oblikovati u medaljone.
3. Šampinjone iseći na listove.
4. Na malo ulja propržiti medaljone kako bi porumeneli a zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti šampinjone, potom sipati juneću supu i mešavinu neutralne pavlake i gustina. Kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa a zatim vratiti medaljone i nastaviti sa dinstanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. Pred kraj dinstanja dodati kajmak i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati.
7. Gotove medaljone poslužiti uz bareno povrće.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)