Sastojci:
- 8 krmenadli bez kostiju
- 100 g zelenih maslina sa paprikom
- 300 g pelata paradajza
- 2 paprike
- 1 veza vlašca
- 0,5 dl ulja
- so, biber
Za prilog:
- 300 g testenine (taljatela)
- 2 dl biljne pavlake
- 100 g putera
- 150 g mocarele
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu, masline, pelat paradajza i paprike iseći na kocke, a vlašac sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti papriku i masline, dodati pelat paradajza i vlašac, začiniti po ukusu, pa dinstati dok povrće ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
3. Kalup za sufle premazati uljem, a dno i bočne stranice obložiti krmenadlom. Središnji deo kremenadle puniti pripremljenim filom od povrća, a meso pričvrstiti čačkalicama. Na isti način napuniti i preostale krmenadle. Pripremljene paketiće staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne porumene. Gotove punjene krmenadle služiti uz prilog sa testeninom.
Prilog:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, procediti je i propržiti na puteru.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)