Za koru:
- 100 g margarina
- 75 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 2 jajeta
- 4 kašike mleka
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 250 g šlaga
- 750 g švapskog sira
- 2 vanil-šećera
- 100 g šećera
- 1 manja konzerva ananasa
- 1 manja konzerva bresaka
- 150 g jagoda
- 1 kivi
- 1 banana
- 1 bezbojni preliv za kolače
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti margarin, šećer, vanil-šećer, jaja i mleko, te dobro umutiti.
2. Brašno i prašak za pecivo pomešati, pa dodati umućenoj masi.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice.
Finalni postupak:
1. Pečenu i ohlađenu koru vratiti u kalup, naneti pripremljen fil, a zatim staviti u frižider da se stegne.
2. Ananas i breskve izvaditi iz konzerve, ocediti ih od suvišne tečnosti, pa iseći na kocke. Jagode, banane i kivi iseckati na kolutove.
3. Ravnomerno rasporediti voće preko stegnutog fila. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice, te preliti preko voća i vratiti u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)