Sastojci:
- 2 veća svinjska filea
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 300 g pelata paradajza
- 2 kašike krem sira
- 30 g parmezana
- 150 g listova bekon slanine
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Svinjske filee iseći na medaljone, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Crni i beli luk sitno iseckati, a pelat paradajza iseći na kocke.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, pa dodati pelat paradajza i začiniti po ukusu. Dinstati dok suvišna tečnost ne uvri, te skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu masu umešati krem sir i parmezan.
5. Pržene medaljone premazati pripremljenim filom, zatim ih uviti u listove slanine i poređati u nauljenu tepsiju, pa ih staviti u zagrejanu rernu da se zapeku.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)