Spremite piletinu na malo drugačiji način i uživajte u egzotičnom ukusu.
Sastojci:
500 g pilećeg fileta
3 paprike: crvena, zelena i žuta
1 šargarepa
1 tikvica
soja sos
ananas
sok od ananasa
paradajz sos
đumbir
muskatni oraščić
susamovo ulje
sirće od pirinča
ljubičasti luk
beli luk
so, biber
tabasko
pirinčani rezanci
Priprema:
1. Pileći file i paprike isecite na tračice, a šargarepu i tikvicu narendajte.
2. U vok (posuda) na malo susamovog ulja propržite luk sečen na tračice i sitno seckan beli luk.
3. Kad luk zažuti, dodajte mu piletinu i sve zajedno zalijte soja sosom. Nakon nekoliko minuta dodajte paprike, zatim šargarepu i tikvicu, i 3 kašike paradajz sosa, a po potrebi i još soja sosa.
4. Sve zajedno kuvajte oko 10 minuta, zatim dodajte narendan đumbir, ananas koji ste prethodno isekli na kockice i 3 kašike soka od ananasa.
5. Posolite, pobiberite, dodajte kašiku pirinačanog sirćeta, malo tabaska i muskatnog oraščića.
6. Posebno skuvajte pirinčane rezance.
7. Rezance pomešajte s piletinom i povrćem i služite toplo.
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)