Poslastica vrhunskog ukusa za sve ljubitelje čokolade.
Sastojci:
75 g glatkog brašna
1,5 kašike mlevenih orašastih plodova (lešnici, orasi, bademi)
130 g smeđeg šećera
1,5 kašičica praška za pecivo
3,5 kašika kakaoa u prahu
125 ml mleka
35 g putera
1 jaje
nekoliko kapi ekstrakta vanile
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180 °C.
2. Brašno, orašaste plodove, 40 g šećera i 2 kašike kakaoa izmešajte u posudi.
3. U mleko dodajte rastopljeni maslac, jaje i vanilu i pomešajte s brašnom i praškom za pecivo.
4. Smesu podelite u 4 posude (oko 250 ml) i posložite na pleh.
5. Preostali šećer promešajte s ostatkom kakaoa pa time pospite tijesto u posudicama.
6. Dolijte kipuću vodu (oko 60 ml u svaku posudicu) pa pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni.
7. Pečeni puding poslužite dok je vruć.
Slične Vesti
Pročitajte još
Snežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte višeNikoljdan bez glavnog specijaliteta ne može da prođe! Recept Zorice Brunclik ćete odmah isprobati
Brancin po receptu Zorice Brunclik
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)