Poslastica vrhunskog ukusa za sve ljubitelje čokolade.
Sastojci:
75 g glatkog brašna
1,5 kašike mlevenih orašastih plodova (lešnici, orasi, bademi)
130 g smeđeg šećera
1,5 kašičica praška za pecivo
3,5 kašika kakaoa u prahu
125 ml mleka
35 g putera
1 jaje
nekoliko kapi ekstrakta vanile
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180 °C.
2. Brašno, orašaste plodove, 40 g šećera i 2 kašike kakaoa izmešajte u posudi.
3. U mleko dodajte rastopljeni maslac, jaje i vanilu i pomešajte s brašnom i praškom za pecivo.
4. Smesu podelite u 4 posude (oko 250 ml) i posložite na pleh.
5. Preostali šećer promešajte s ostatkom kakaoa pa time pospite tijesto u posudicama.
6. Dolijte kipuću vodu (oko 60 ml u svaku posudicu) pa pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni.
7. Pečeni puding poslužite dok je vruć.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)