Za biskvit:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 200 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike brašna + brašno za posipanje
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike ulja
Za preliv:
- 5 dl slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika šećera
Priprema:
Biskvit:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Zatim dodati mešavinu brašna i praška za pecivo i umutiti žicom.
4. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
5. Tepsiji veličine 20x35 cm nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC oko 25 min. Pre vađenja iz rerne, biskvit probosti čačkalicom i proveriti da li je pečen (ne treba da bude tragova testa).
Preliv:
U odgovarajućoj posudi sjediniti slatku pavlaku, izlomljenu čokoladu i šećer. Kuvati na pari mešajući sve dok se čokolada ne otopi kako bi se dobila ujednačena smesa.
Finalni postupak:
Pečeni biskvit izbockati na više mesta a potom ga preliti smesom od slatke pavlake. Prvo ga ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi a zatim u frižideru da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Mesto gde ljubav živi, zavirite u dom Nikole Rokvića i Bojane Barović (foto)
Dom Nikole Rokvića i Bojane Barović odiše toplinom
20/03/2025
Saznajte višeI za one sa viškom kilograma: Zdrav hleb Mirke Vasiljević, gotov za 15 minuta
Recept Mirke Vasiljević za zdrav hleb
20/03/2025
Saznajte višeGalaxy A36 i Galaxy A56 - Fenomenalan dizajn telefona, moćne funkcije - moguće je!
Galaxy A36 i Galaxy A56 - Fenomenalan dizajn telefona, moćne funkcije - moguće je!
19/03/2025
Saznajte višeDaleko od estrade: Nada Topčagić se u ovu kuću uvek vraća
Kuća Nade Topčagić na Tari je oaza mira
18/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)