Sastojci za 4 osobe:
• četiri prepelice
• jedan crni luk
• dve kašike ulja
• jedna narandža
• pola limuna
• dve kašike likera
• majčina dušica
• so
Prvo je potrebno flambirati prepelice kako bi im se uklonile i najsitnije dlačice. Svaku posolite i uvijte u šnit slanine koji ćete pričvrstiti. Sitno iseckajte crni luk. Na zagrejanom ulju ispržite prepelice uvijene u slaninu, izvadite ih, pa zatim propržite crni luk.
Prepelice vratite u šerpu, dodajte sok od narandže i pola limuna, kao i liker i svežu majčinu dušicu i ostavite na šporetu petnaest do dvadeset minuta.
Na kraju izvadite prepelice, staviti ih u činiju, a sos ostavite da se kuva dok ne dostigne željenu gustinu, pa ga prelijte preko prepelica.
Pročitajte još
Planinska vikendica Katarine Grujić oduzima dah, cena za iznajmljivanje prava sitnica
Vikendica Katarine Grujić idealna je za zimske dane
27/11/2024
Saznajte višeSlavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole
Recept Marije Veljković za slavsko predjelo morate isprobati
27/11/2024
Saznajte višeNajmlađi manekeni zasijali u prazničnom duhu na DexyCo reviji
Najmlađi manekeni zasijali u prazničnom duhu na DexyCo reviji
27/11/2024
Saznajte višeOvo je Slobodina oaza mira nakon incidenta: Klavir, moderan nameštaj i zid u staklu
Dom Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića je oaza mira glumačkog para
26/11/2024
Saznajte višeFestival ruskog filma – u srcu Balkana
Filmovi će biti prikazani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu
26/11/2024
Saznajte višeDnevna soba Dragane Katić kao iz magazina, stan smešten na Karaburmi oaza njenog mira
Dom Dragane Katić uređen je po njenoj želji
26/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)