Slavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole

Slavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole

Autor: | 27/11/2024

0

Sezona slava je uveliko počela, a s tim i đakonije na trpezi kojima niko ne može da odoli.

Baš zato je recept Marije Veljković idealan jer može da posluži kao sjajna ideja kako brzo i lako pripremiti slavsko predjelo.

Instagram

 

Prvo što se iznosi gostima uglavnom budu tradicionalni suhomesnati proizvodi, ruska salata, projice ili pitice, zavisi ko šta voli.

Tako je i u domu voditeljke i glumice, te je ona pratiocima na društvenim mrežama pokazala kako za manje od sat vremena pripremi ono što njeni gosti najviše vole.

Recept Marije Veljković za pripremu slavskog predjela morate isprobati jer je proizvoljan, ali ideja je bitna, kako da bude ukusno, a ujedno i lepo dekorisano.

Prvo što je spremala bile su pitice sa sirom. Od sastojaka potrebno je:

Pročitajte: Oblande po receptu Seke Aleksić - Idealne za slavsku trpezu, gosti će vam tražiti repete

- sitan sir (proizvoljno)

- jaje

- prašak za pecivo

- kisela voda

- 500 g suvih kora 

- ulje

Sve sjediniti pa smesom premazati jednu koru koja se ne uvija, već deli na četiri jednaka dela i na kraju zgužva.

Peći na 200 stepeni Celzijusovih nekih 30 minuta.

 

@mare.veljkovic

SLAVSKO PREDJELO ✨ZA MANJE OD SAT VREMENA✨ ♬ nhạc nền - Cô Trangg

 

Meze je takođe veoma jednostavno za pripremu. Od sitnog sira ili kajmaka napravite kuglice koje možete da dekorišete pri vrhu maslinama.

Zatim proizvoljno ređajte čajnu kobasicu, pileća prsa, suvu pečenicu, kačkavalj ili šta god poželite.

Ono što Marijini gosti obožavaju su pesto-kuglice koje se veoma lako prave tako što se pomešaju mlad sir i pesto-sos.

I za kraj naravno kraljica svih slavskih trpeza - ruska salata koju svako sprema na sebi svojstven način, te verujemo da recept za nju nije potreban.

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Instagram

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti