Tiramisu sa čajem, vanilom i rumom

Tiramisu sa čajem, vanilom i rumom

Autor: | 07/12/2015

0


Sastojci za 6-8 osoba:

• tri kesice masala čaja
• 75 ml ruma
• pet žumanaca
• 120 g kristal šećera
• štapić vanile izrezati napola i nožem sastrugati semenke iznutra
• 750 g maskarpone sira
• 200 g piškota
• 100 g kakaoa u prahu
• 100 g izdrobljenih pistaća

U 200 ml tople vode ostaviti tri vrećice čaja da odstoje pet minuta. Kada izvadite kesice čaja, ubacite rum i ostavite po strani. Koristeći ručni mikser, umutite žumanca, šećer i semenke vanile, dok se masa ne utrostruči i dobije svetložutu boju, a zatim u nju postepeno dodajte maskarpone sir. Umačite piškote jednu po jednu u čaj sa rumom i ređajte ih u staklenu posudu.

Preko piškota stavite sloj fila od žumanaca, šećera i vanile, potom ponovo poređajte piškote i tako naizmenično dva-tri sloja. Ostavite tiramisu nekoliko sati u frižideru da se stegne. Pre serviranja pospite kolač kakaom u prahu i usitnjenim pistaćima.

Komentari (0)

Loading
Hello! Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti