Savršena mešavina čokoladnog biskvita i sočnog, naravno čokoladnog, krema.
Sastojci:
110 g margarina
170 g čokolade
3 jajeta
65 g šećera + kašika šećera
kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Modle za kolače dobro nauljite kako biste kasnije lakše vadili kolače.
2. Na pari otopite margarin i čokoladu. Žumanca umutite penasto sa 65 grama šećera, dodajte ekstrakt vanile i smesu sa čokoladom.
3. Umutite čvrst šam od belanaca i postepeno dodajte kašiku šećera.
4. Šam od belanaca postepeno i polako dodajte mešavini sa čokoladom i pažljivo umešajte.
5. Smesu sipajte u kalupe i pecite dok se ivice kolača ne ispeku, ali sredina treba da izgleda pomalo vlažno, oko 10 minuta.
Slične Vesti
Pročitajte još
20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte višeLolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)