Fritata s tikvicama i prazilukom

Fritata s tikvicama i prazilukom

Autor: | 24/11/2015

0

Sastojci
2 praziluka srednje veličine, sitno iseckana
1 manja tikvica, isečena na kockice
2 jajeta + 3 belanceta
2 kašike usitnjenog bosiljka
kašika parmezana
biber
so
Priprema
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Zagrejte malo ulja u tiganju (onom koji nema plastičnu dršku i koji se može grejati u rerni) ili šerpici i propržite iseckan praziluk i tikvice, posolite i pobiberite ih. Pržite povrće oko 5 minuta, povremo mešajući dok ne omekša. Gotovo povrće prebacite na tanjir.
2. U činiji umutite jaja i belanca dok se dobro ne pomešaju. Ubrusom obrišite tiganj u kome se povrće pržilo, zagrejte novo ulje i sipajte umućena jaja. Preko jaja stavite povrće, bosiljak i parmezan. Pržite oko 2 minuta bez mešanja.
3. Stavite fritatu u zagrejanu rernu i pecite oko 10 minuta. Poslužite pečenu fritatu s tost hlebom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti