Sastojci
2 praziluka srednje veličine, sitno iseckana
1 manja tikvica, isečena na kockice
2 jajeta + 3 belanceta
2 kašike usitnjenog bosiljka
kašika parmezana
biber
so
Priprema
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Zagrejte malo ulja u tiganju (onom koji nema plastičnu dršku i koji se može grejati u rerni) ili šerpici i propržite iseckan praziluk i tikvice, posolite i pobiberite ih. Pržite povrće oko 5 minuta, povremo mešajući dok ne omekša. Gotovo povrće prebacite na tanjir.
2. U činiji umutite jaja i belanca dok se dobro ne pomešaju. Ubrusom obrišite tiganj u kome se povrće pržilo, zagrejte novo ulje i sipajte umućena jaja. Preko jaja stavite povrće, bosiljak i parmezan. Pržite oko 2 minuta bez mešanja.
3. Stavite fritatu u zagrejanu rernu i pecite oko 10 minuta. Poslužite pečenu fritatu s tost hlebom.
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)