Izaberite preliv po želji i uživajte u slasnim zalogajima egzotičnog ukusa.
Sastojci:
1/4 šolje kokosovog brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
3 kašike kokosovog ulja + još za prženje
kašika meda
3 jajeta
1/3 šolje bademovog mleka
1/2 kašičice ekstrakta vanile
kašičica rendane limunove kore
Preliv po želji (med, javorov sirup, džem...)
Priprema:
1. U posudi srednje veličine pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
2. U posebnoj posudi pomešajte 3 kašike kokosovog ulja i med. Dobro promešajte, ali ne brinite ako ostane nekoliko grudvica kokosovog ulja. Dodajte jedno po jedno jaje neprestano mešajući. Dodajte i bademovo mleko, ekstrakt vanile i limunovu koru.
3. Dodajte smesi s medom i jajima suve sastojke i dobro promešajte. Ne preterujte s mešanjem kako bi palačinke bile mekane.
4. Zagrejte u tiganju kokosovo ulje i dodajte kutlačom smesu. Pecite palačinke 2-3 minuta s jedne strane, pa okrenite i pecite 1-2 s druge strane.
5. Gotove palačinke prelijte prelivom po želji i poslužite.
Pročitajte još
20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte višeLolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)