Sastojci
3/4 glavice karfiola
2 velika jajeta
1/4 šolje usitnjenog peršuna
sok pola limete
so i biber po ukusu
Priprema
2. Cvetove karfiola usitnite i zatim sameljite u blenderu.Trebalo bi da dobijete oko 2 šolje usitnjenog karfiola.
3. Karfiol stavite u činiju i zagrejte u mikrotalasnoj rerni 2 minuta, zatim izvadite, promešajte i ponovo zagrevajte 2 minuta. Karfiol zatim stavite u gustu gazu ili tanju krpu i iscedite višak tečnosti. S obzirom da je karfiol veoma topao, preporučujemo da nosite kuhinjske rukavice dok ovo radite.
4. U posudi srednje veličine umutite jaja, dodajte karfiol, peršun, sok limete, so i biber. Sve dobro promešajte. Oblikujte 6 tortljia i poređajte u pleh za pečenje.
5. Pecite tortilje 10 minuta, zatim ih izvadite iz rerne, okrenite i vratie u rernu da se peku još 5-7 minuta.
6. Zagrejte tiganj s nelepljivim dnom i u njemu blago propžite pečene tortilje (oko 1-2 minuta sa svake strane) dok ne porumene.
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)