Sastojci
4 okrugle tikvice
100 g crnog luka
1 čen belog luka
200 g hidriranih sojinih ljuspica
300 g paradajz pelata
so
biber
200 g bukovače
1 kašika ulja
15 g putera
origano
200 ml neutralne pavlake
Priprema
Tikvicama odseći vrhove i izdubiti ih. Na ulje staviti naseckan crni i beli luk, propržiti, dodati sojine ljuspice pelat i začine. Promešati i smesom napuniti tikvice. Poređati tikvice u tepsiju i staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusovih , 30-ak minuta. Na mešavini putera i ulja izgrilovati bukovače. Origano kratko sotirati na puteru pa naliti neutralnom pavlakom i kratko prokuvati. Servirati punjene tikvice sa sojinim ljuspicama uz bukovače na tanjir i preliti sosom od origana.
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)