Tikvice punjene sojinim ljuspicama u sosu od origana

Tikvice punjene sojinim ljuspicama u sosu od origana

Autor: | 19/11/2015

0

Sastojci

4 okrugle tikvice

2 kašike ulja
100 g crnog luka
1 čen belog luka
200 g hidriranih sojinih ljuspica
300 g paradajz pelata
so
biber
200 g bukovače
1 kašika ulja
15 g putera
origano
200 ml neutralne pavlake

Priprema

Tikvicama odseći vrhove i izdubiti ih. Na ulje staviti naseckan crni i beli luk, propržiti, dodati sojine ljuspice pelat i začine. Promešati i smesom napuniti tikvice. Poređati tikvice u tepsiju i staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusovih , 30-ak minuta. Na mešavini putera i ulja izgrilovati bukovače. Origano kratko sotirati na puteru pa naliti neutralnom pavlakom i kratko prokuvati. Servirati punjene tikvice sa sojinim ljuspicama uz bukovače na tanjir i preliti sosom od origana.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti