Sastojci
800 g očišćenih lignji
300 g tikvica
150 g praziluka
2 kašike maslinovog ulja
so
biber
30 ml soja sosa
20 g gustina
600 g kuvanog pirinča
Priprema
Šargarepu, tikvice i praziluk iseći na tanke štapiće. Očišćene lignje napuniti iseckanim povrćem, zatvoriti čačkalicama i ispeći ih u tiganju na maslinovom ulju. Kada porumene sa svih strana u tiganj dodati soja sos u kojem je prethodno razmućen gustin. Promešati i doliti malo vode da bi se dobio sos željene gustine, a potom pobiberiti, posoliti po ukusu ( soja sos je svakako slan te ne treba preterivati sa solju) i kuvati još nekoliko minuta. Na tanjir servirati kuvani pirinač i punjene lignje, te preliti sosom od kuvanja. Jelo dekorisati kriškama limuna i poslužiti.
Morski plodovi se, prema piramidi pravilne ishrane, takođe ubrajaju u grupu mesa, zajedno sa svim vrstama riba. Njihovo meso važan je izvor belančevina visoke biološke vrednosti i lako je svarljivo. Lignje sadrže mali procenat ukupne i zasićene masti, ali imaju veliku količinu holesterola.
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)