Lignje punjene povrćem u soja sosu

Lignje punjene povrćem u soja sosu

Autor: | 09/11/2015

0

Sastojci

800 g očišćenih lignji

200 g šargarepe
300 g tikvica
150 g praziluka
2 kašike maslinovog ulja
so
biber
30 ml soja sosa
20 g gustina
600 g kuvanog pirinča

Priprema

Šargarepu, tikvice i praziluk iseći na tanke štapiće. Očišćene lignje napuniti iseckanim povrćem, zatvoriti čačkalicama i ispeći ih u tiganju na maslinovom ulju. Kada porumene sa svih strana u tiganj dodati soja sos u kojem je prethodno razmućen gustin. Promešati i doliti malo vode da bi se dobio sos željene gustine, a potom pobiberiti, posoliti po ukusu ( soja sos je svakako slan te ne treba preterivati sa solju) i kuvati još nekoliko minuta. Na tanjir servirati kuvani pirinač i punjene lignje, te preliti sosom od kuvanja. Jelo dekorisati kriškama limuna i poslužiti.
Morski plodovi se, prema piramidi pravilne ishrane, takođe ubrajaju u grupu mesa, zajedno sa svim vrstama riba. Njihovo meso važan je izvor belančevina visoke biološke vrednosti i lako je svarljivo. Lignje sadrže mali procenat ukupne i zasićene masti, ali imaju veliku količinu holesterola.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti