Pileći bataci s kestenom

Pileći bataci s kestenom

Autor: | 03/11/2015

0

Sastojci
5 pilećih bataka bez kostiju
kašika maslinovog ulja
2 praziluka, isečena na kolutiće
so i biber
šolja pilećeg bujona
šolja kuvanog kestena, isečenih na četvrtine
2 kašike senfa
ulje za prženje

Priprema

1. Piletinu posolite i pobiberite.
2. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite piletinu oko 5 minuta sa svake strane, dok ne porumeni, pa je prebacite na tanjir.
3. Smanjite temperaturu ringle i dodajte iseckan praziluk u tiganj, pa i njega začinite solju i biberom. Pržite ga dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte 2 kašike bujona i varjačom promešajte i pogrebite ostatke s dna tiganja. dodajte i kuvani kesten, kao i ostatak bujona. Vratite i piletinu u tiganj. Poklopite tiganj i ostavite jelo da se kuva još 10-15 minuta. Na kraju dodajte i senf i poslužite pikantnu piletinu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti