4 kašičice šećera
2 žumanca
50 g margarina
50 g kvasca
500 mil mlakog mleka
1 vanil-šećer
rendana korica od 1 limuna
500 g mlevenog maka
5 kašika šećera
100 ml mleka
Kvasac staviti u 100 mil mlakog mleka pomešanog sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom brašna, dobro razmutiti da nema grudvica. Ostaviti da uskisne oko 10 minuta. U plastičnu posudu dodati brašno, žumanca, rastopljen margarin, 3 kašičice šećera i rendanu koru limuna, pripremljen kvasac i umesiti glatko testo. Testo je gotovo kad se odvaja od varjače. Ostaviti da se udvostruči oko 45 minuta na toplom mestu.
U međuvremenu napraviti fil od maka: mak skuvati sa mlekom i šećerom, vanil-šećerom i jednom šoljicom ulja. Kad je testo naraslo razvučemo dve jufke na radnoj površini, premažemo filom od maka, pa ih uvijemo, kao za rolat , i stavimo u podmazan pleh. Odozgo jufke premažemo jednim umućenim jajetom i ostavimo 10 minuta da odstoje. Stavimo da se peče u zagrejanu pećnicu na 170*C oko 45minuta. štrudlu seći kad se ohladi.
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)