Okonomiyaki - japanske palačinke

Okonomiyaki - japanske palačinke

Autor: | 28/10/2015

0


Sastojci:

• dve-tri kašike biljnog ulja
• dva manja oljuštena i sitno iseckana crvena luka
• 50 g običnog brašna
• dva jaja
• 50 ml hladne supe
• kašika svetlog soja-sosa
• 100 g sitno iseckanog kineskog kupusa
• jedan manji oljušten i narendan krompir
• dva iseckana mlada crna luka
• kašičica oljuštenog i narendanog đumbira

Za prilog:

• sos Okonomiyaki ili sos HP
• majonez

Zagrejte kašiku ulja u tiganju, pa na njemu lagano pržite crveni luk pet minuta, da postane hrskav. Najbolje je da ga pržite na laganoj vatri, da ne bi izgoreo. Kada je poprimio zlatnu boju i postao hrskav, uz pomoć rupičaste kašike ga izvadite iz tiganja i ocedite na kuhinjskom papiru.

Umutite brašno sa jednim jajetom i dodajte hladnu supu i soja-sos da formirate glatko testo. Umešajte iseckani kineski kupus, narendani krompir, mladi crni luk, đumbir i tri četvrtine hrskavog proprženog crvenog luka.

U tiganju zagrejte kašiku ulja, naspite testo i nagnite tiganj kako bi se ravnomerno razlilo. Pržite na vatri srednje jačine po pet minuta
sa obe strane.

Dok se palačinka prži, drugo jaje ispržite u tiganju na malo ulja. Kada je palačinka gotova, preručite je na zagrejani tanjir, a odozgo postavite prženo jaje. Dodajte preostalu količinu hrskavog crvenog luka. Poslužite sa sosom i majonezom.

Komentari (0)

Loading
Hello! Gulliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti