Idealno je vreme za punjenu bundevu

Idealno je vreme za punjenu bundevu

Autor: | 26/10/2015

0


Sastojci:

2 muskantne bundeve
200 g pečenice
200 g šampinjona
1 glavica luka
4 veze sremuša
maslinovo ulje
100 g kačkavalja
peršun
so
biber
veza rukole (ili zelene salate)

Priprema:

1. Bundeve preseći uzduž i očistiti od semena. Šampinjone oprati, osušiti i iseći na listiće. Sremuš oprati i iseckati. Iseći crni luk na sitno.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti luk, pa dodati pečurke, pečenicu i sremuš. Pržiti veoma kratko samo dok pečurke ne omekšaju.
3. Napuniti polovine bundeve, narendati odozgo kačkavalj i peći u rerni na umerenoj vatri dok bundeva ne omekša.
4. Ukrasiti svežim peršunom i servirati na podlozi od rukole.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti